Följ Colliers International

Alecta köper Hasselbladshuset - Colliers köprådgivare

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2014 20:39 CET

Colliers International har varit köprådgivare åt Alecta i deras förvärv av Hasselbladshuset i Göteborg. Hasselbladshuset såldes av Credit Suisse efter sju års ägo och var deras andra förvärv till Alecta under 2013. Parterna kom överens precis innan jul då affären genomfördes.

Hasselbladshuset har en area om 14 700 m² varav största delen är kontorslokaler som för närvarande är fullt uthyrda. Parterna har kommit överens om att inte kommunicera någon köpeskilling.

Robert Treutiger, Affärschef för Transaktion på Colliers säger: -”Alecta har förvärvat Hasselbladshuset, en mycket välskött fastighet som har ett av de bästa lägena i Göteborg. Fastigheten kommer att generera ett stabilt kassaflöde en lång tid framöver."

OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13,500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årligen återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.