Följ Colliers International

Colliers i snabb förmedling av nybyggnation i Mölnlycke

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2013 14:00 CEST

Colliers har förmedlat en nybyggnation åt WEG Scandinavia AB i Mölnlycke Företagspark längs med riksväg 40.

WEG är en global leverantör av bl. a. elmotorer, frekvensomriktare, hög- och lågspänningsställverk och generatorer etc. WEG Scandinavia AB utvecklar och marknadsför WEG: s produkter i Skandinavien.

Nu har WEG Scandinavia AB tecknat ett hyresavtal med Eklandia Fastigheter AB för en logistiklokal om ca 6 500 m² varav ca 700 m² är kontor och 5 800 m² lager. WEG kommer därmed att flytta sin svenska verksamhet från Kungsbacka till de nya lokalerna i Mölnlycke Företagspark under andra halvan av 2014.

Fredrik Jagersjö, uthyrare på Colliers säger: - Hela processen har gått extremt fort då vi fick kontakt med WEG relativt sent i förhållande till deras interna process om när de förväntades skriva avtal. Eklandia hade sen tidigare startat projekteringen för att uppföra lokalen i Mölnlycke utan något hyreskontrakt. Det var det som möjliggjorde hela affären då det inte fanns utrymme för ett senare tillträde än Q3 2014.


OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13,500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årligen återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.