Följ Colliers International

Colliers köprådgivare åt Konecranes Lifttrucks

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2011 12:56 CEST

Konecranes Lifttrucks i Markaryd har köpt fastigheten man tidigare har hyrt av Markaryds Industribyggnads AB sedan etableringen 1995. Köpeskillingen är inte officiell. Fastigheten omfattar nästan 11 000 m² kontor och industrilokaler samt drygt 90 000 m² tomtmark vara merparten är asfalterad. På fastigheten bedriver Konecranes Lifttrucks utveckling, försäljning och montering av truckar i segmentet 10 till 60 ton. Man är global marknadsledare i vad gäller gaffeltruckar, samt truckar för containerhantering i hamnar och terminaler.  

Köparen genomför affären då man ser anläggningen i Markaryd som grunden till truckverksamhetens framgång och starka expansion. På anläggningen som expanderar arbetar idag ca 160 personer och har en kapacitet på ca 650 truckar per år. Omsättning är ca 1 MdrSEK. Man kommer inledningsvis bygga ut kontorsytorna med nästan 1 000 m².

Konecranes Lifttrucks ingår i Konecranes Group.

Colliers har varit köparens rådgivare.

Colliers är ett av världens största företag inom fastighetsrådgivning med 512 kontor i 61 länder. I Sverige finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Vi ökar lönsamheten för investerare, fastighetsägare och hyresgäster inom kommersiella fastigheter. Våra marknader är Kontor, Industri & Logistik, Handel samt Bostäder.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.