Följ Colliers International

Colliers rådgivande part åt Fastator AB

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2018 10:29 CET

Colliers International har agerat rådgivare åt Fastator AB i en transaktion där Amasten Fastighets AB via dotterbolag tecknat avtal om att sälja tolv kommersiella fastigheter. Köpare är Offentliga Hus AB samt Fastator AB. Transaktionerna är ovillkorade och sker i bolagsform och baseras på underliggande fastighetsvärde om 238,6 miljoner kronor, vilket är i nivå med rådande värdering. Amasten frånträder fastigheterna under första kvartalet 2019.

Försäljningen omfattar tre samhällsfastigheter i Timrå till Offentliga Hus och nio kommersiella fastigheter i Skåne och Karlskoga till Fastator AB. De sålda fastigheterna omfattar 34 000 kvm med ett sammanlagt hyresvärde om 24,5 miljoner kronor per år.

Dan Törnsten, VD Colliers Sverige: " Vi arbetar aktivt med portföljtransaktioner och är mycket nöjda med vår rådgivande roll åt Fastator i denna affär. Colliers är aktiva inom samhällssegmentet där vi tycker att det finns ännu mer att göra på transaktionssidan "

Om Colliers International Sverige

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av 40 experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Real Estate Management Services. 

Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare. 

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se eller följ oss på LinkedIn och Instagram.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 12 000 anställda i 69 länder. Med en företagsam kultur tillhandahåller Colliers anställda ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.

För de senaste nyheterna från Colliers, besök Colliers.com eller följ oss på LinkedIn och Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.