Följ Colliers International

​Colliers rådgivare i affär om 645 miljoner kronor

Pressmeddelande   •   Jun 29, 2018 17:01 CEST

Colliers var Offentliga Hus i Norden ABs rådgivare vid deras förvärv av samhällsfastigheter för en total köpeskilling om 645 miljoner kr.

Fastigheterna kommer från ett flertal säljare och är spridda i södra och mellersta Sverige med en total uthyrningsbar yta om drygt 44.000 kvadratmeter. Fastigheterna är uthyrda med huvudsakliga hyrestagare som Polismyndigheten, Region Skåne, olika LSS-boenden och Landstinget Dalarna och har en vakansgrad på under 5 %.

Offentliga Hus förväntar sig att tillträda fastigheterna under tredje kvartalet 2018.

Lars Holm, VD på Offentliga Hus ”Med affären fortsätter Offentliga Hus att växa enligt plan samtidigt som vi stärker vår position som partner till samhällssektorn.”

Dan Törnsten, VD Colliers International ”Det har varit en väldigt smidig process med både säljare och köpare. Vi ser fram emot att jobba fram ytterligare portföljer med samhällsfastigheter genom att utnyttja vår starka etablering på transaktionssidan i både Sverige och övriga Norden.”

Om Colliers International Sverige

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av 40 experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Real Estate Management Services. Tack vare vår starka utveckling på marknaden har vi nu även nöjet att kunna erbjuda våra kunder försäljning av nyproduktion-bostäder.

Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare. 

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se eller följ oss på LinkedIn och Instagram.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (NASDAQ and TSX: CIGI) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 15 400 anställda i 69 länder. Med en företagsam kultur tillhandahåller Colliers anställda ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.

För de senaste nyheterna från Colliers, besök Colliers.com eller följ oss på LinkedIn och Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.