Följ Colliers International

Colliers rådgivare i försäljningen av Trygg-Hansas fastighet

Pressmeddelande   •   Jan 15, 2014 13:59 CET

Colliers International har varit säljrådgivare åt Trygg-Hansa Försäkrings Aktiebolag i deras försäljning av sin kontorsfastighet på Fleminggatan i Stockholm. Det är nu klart att fastighetsfonden Areim II köper Trygg-Hansas kontorsfastighet. Köparen ser en stor potential i fastigheten och tar över planarbetet för en eventuell nybyggnation på det fantastiska läget Fleminggatan/Scheelegatan.

Försäljningen som påbörjades efter sommaren har genererat många intressenter till fastigheten. Det har dock varit färre internationella investerare än förväntat vilket delvis kan ha med fastighetens korta avtalstider att göra. Internationella investerare tittar mer på kassaflödet än på fastighetens potential och läge.

Robert Treutiger, Affärschef för Transaktion på Colliers säger: -"Vi är väldigt stolta över att ha genomfört denna transaktion under hösten, dels för att det är en spännande fastighet att få jobba med och för att vi haft en väldigt snäv tidplan att förhålla oss till. Det är också positivt att se bankernas inställning till finansiering som stärker de tendenser vi sett till ökade finansieringsmöjligheter."

OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13 500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årligen återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.