Följ Colliers International

Colliers rådgivare vid försäljning av 161 fastigheter

Pressmeddelande   •   Dec 16, 2017 21:28 CET

Colliers har varit rådgivare åt Statliga Svevia i samband med försäljning av bolagets 161 fastigheter (vägstationer, depåer m.m.), strategiskt placerade runt om i Sverige. Stationerna, som nyttjas för uppställning och service av arbetsfordon och materiel i samband med vägprojekt och vägunderhåll, omfattar sammanlagt ca 290 hektar mark varav flertalet med skyltläge utmed bl a europavägar och riksvägar. Lokalytan omfattar ca 178.000 m². De båda parterna har för avsikt att etablera ett långsiktigt samarbete och Svevia kommer även fortsättningsvis att nyttja fastigheterna för sin kärnverksamhet och vara den dominerande hyresgästen. Försäljningen sker i bolagsform. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Dan Törnsten, VD Colliers International:”Det har varit otroligt givande att arbeta med det här uppdraget och vi har under hela processen haft ett bra samarbete mellan samtliga parter. För oss på Colliers har det varit ett viktigt uppdrag och smickrande att få uppgiften att vara rådgivare vid en så stor transaktion. Det har funnits ett stort intresse för portföljen och vi är glada att båda parter nu har kommit överens.”

Lars Holm, VD Offentliga Hus: ”I början av december genomförde vi framgångsrikt en obligationsemission om 400 miljoner kronor, och nu sätter vi en del av kapitalet i arbete. Det här är Offentliga Hus största förvärv hittills och vi är mycket glada att kunna utöka portföljen med högkvalitativa infrastrukturfastigheter. Affären är viktigt steg på vår resa mot en börsnotering.”

Om Colliers International Sverige

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av 40 experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Transaktionsrådgivning, Uthyrning, Corporate Solutions samt Förvaltning. Tack vare vår starka utveckling på marknaden har vi nu även nöjet att kunna erbjuda våra kunder försäljning av nyproduktion-bostäder.

Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare. 

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se eller följ oss på LinkedIn, Facebook och Instagram.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (NASDAQ and TSX: CIGI) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 15 000 anställda i 68 länder. Med en företagsam kultur tillhandahåller Colliers anställda ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.

För de senaste nyheterna från Colliers, besök Colliers.com eller följ oss på LinkedIn och Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.