Följ Colliers International

Colliers rådgivare vid försäljning av handelsportfölj

Pressmeddelande   •   Nov 11, 2015 15:00 CET

Colliers International var säljarens rådgivare vid försäljningen av åtta stycken handelsfastigheter spridda över mellanstora städer i södra och mellersta Sverige. Samtliga fastigheter, utom en som är vakant, är fullt uthyrda till Jem & Fix på nytecknade hyresavtal. Jem & Fix är ett lågpris-byggvaruhus som främst riktar sig mot privatmarknaden. Lokalarean uppgår till 10 357 m2.

Säljare är DT Group A/S som är en av Nordens största aktörer inom bygghandel och byggvaror. DT Group grundades år 1896 i Århus, Danmark, och ägs idag av den internationella koncernen Wolseley plc. Inom DT Group-koncernen finns exempelvis kedjorna Beijer Byggmaterial (Sverige), Neumann (Norge), Silvan och STARK (Danmark) och STARK (Finland). Tidigare ingick även byggvarukedjan Cheapy i koncernen men när omstrukturering skedde under 2014 så konverterades 11 st Cheapy-butiker till Beijer-butiker samtidigt som 18 st andra butiker överläts till Jem & Fix (ett bolag inom Harald Nyborg-koncernen).

Köpare är Eurocorp AB.

Cederquist var säljarens legala rådgivare.

Karin Hovmand Eriksen, Property Manager, DT Group säger: -”Vi samarbetar med Colliers både i Danmark och Sverige och har valt Colliers som samarbetspartner på grund av deras lokala marknadskännedom och deras professionella rådgivare.

Robert Treutiger, Transaktionsansvarig på Colliers säger: -”Vi är väldigt glada över att få förtroendet från en stor internationell aktör som DT Group. Vår uppfattning är att handelsfastigheter är ett intressant segment som lockar fler och fler aktörer, även utanför storstadsregionerna.”

Köparen tillträdde fastigheterna 31 oktober 2015.

OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 16 300 anställda på 502 kontor i 67 länder. Med ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över levererar vi globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.