Följ Colliers International

Colliers rådgivare vid försäljning i Viared, Borås

Pressmeddelande   •   Okt 01, 2018 11:12 CEST

Colliers var säljarens rådgivare vid försäljningen av fastigheten Vindbryggan 7 i Viared, strax utanför Borås. Affären genomfördes som bolagsaffär. Fastigheten bebyggdes 2004 med en tillbyggnad 2007 och innehöll då verksamhet för bilhandel. Fastigheten blev vakant tidigare i år men har därefter hyrts ut till bland annat Lager 157. Uthyrbar area uppgår till knappt 6 000 kvm.

Säljare är ett sällskap sammansatt av NRP Finans AS som har haft Wilfast som partner och förvaltare. Köpare är EIG Sverige AB och tillträde sker den 1 oktober.

Jens Tjärnlund, VD och ägare EIG Sverige AB: "Fastigheten i Viared passar utomordentligt bra in i vår portfölj med handelsfastigheter som ligger utefter högt trafikerade motorvägar i Sverige och som dessutom har utvecklingspotential och med outnyttjad byggrätt. Vi hoppas att vi skall kunna bidra med att var en del i utvecklingen av detta område framöver tillsammans med våra hyresgäster."

Joachim Svedberg, Regional and Capital Markets Director på Colliers: ”Fastigheter i attraktiva lägen såsom Viared har en hög efterfrågan bland både hyresgäster och investerare. Vi är glada för förtroendet säljaren har givit oss i denna process med att skapa värde genom både uthyrningsarbete och försäljning.”

Om Colliers International Sverige

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av 40 experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Real Estate Management Services. 

Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare. 

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se eller följ oss på LinkedIn och Instagram.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 12 000 anställda i 69 länder. Med en företagsam kultur tillhandahåller Colliers anställda ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.

För de senaste nyheterna från Colliers, besök Colliers.com eller följ oss på LinkedIn och Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.