Följ Colliers International

Colliers säljrådgivare för samhällsfastighet och bostadsfastighet i Fristad

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2015 15:00 CEST

Colliers var säljarens rådgivare vid försäljningen av en samhällsfastighet och en bostadsfastighet i Fristad utanför Borås. Säljare är Kollberg & Hansson Förvaltnings AB och köpare är L2 Fastigheter.

Den totala uthyrbara arean uppgår till ca 6 600 m² där Borås Stad är den största hyresgästen. Utöver befintlig bebyggelse pågår även ett detaljplanearbete för att möjliggöra ytterligare byggnation av bostäder.

Colliers utarbetade tillsammans med Kollberg & Hansson Förvaltnings AB en tydlig försäljningsplan, utifrån fastigheternas specifika förutsättningar, som gav ett positivt resultat.

Stefan Hansson, delägare Kollberg & Hansson Förvaltnings AB säger: -”Det var nu rätt tid för oss att kliva av, vi känner oss färdiga med vår långsiktiga utvecklingsplan för dessa fastigheter. Vi är övertygade om att L2 Fastigheter är den perfekta fortsatta förvaltaren och utvecklaren av fastigheterna. Samarbetet med Colliers har fungerat utmärkt genom hela affären.”.

Robert Treutiger, Transaktionsansvarig på Colliers säger: -”Det har varit en snabb process med högt tempo vilket tyder på en fortsatt stor efterfrågan på segmenten samhälls- och bostadsfastigheter.”.

Köparen tillträds fastigheterna den 1 juni 2015.

OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 16 300 anställda på 502 kontor i 67 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.