Följ Colliers International

Colliers säljrådgivare i Göteborg

Pressmeddelande   •   Jun 18, 2015 14:58 CEST

Colliers var säljarens rådgivare vid försäljningen av en modern industrifastighet i Högsbo/Sisjön verksamhetsområde i Göteborg. Säljare är Aspelin-Ramm Fastigheter AB som ägs av norska Aspelin-Ramm Gruppen AS. Bolaget äger och utvecklar fastighetsprojekt i de mest spännande och expansiva delarna av Göteborg som Norra Älvstranden, Amhult/Torslanda, Högsbo och Mölndal. Köpare är FastPartner som efter sitt förvärv har ca 140 000 m² uthyrbar area i Göteborg med omnejd.

Den totala uthyrbara arean uppgår till ca 8 600 m². Bland hyresgästerna finns exempelvis Dahls, Bevego och Padel Center. Fastigheten har under de senaste åren utvecklats till en modern industrifastighet med en bred mix av hyresgäster.

Lennart Karlsson, VD Aspelin-Ramm Fastigehter AB: -”När fastigheten nu övergått från en utvecklingsfastighet till förvaltningsfastighet så känns det naturligt för oss att lämna över den till en sådan ansvarsfull och stabil förvaltare som Fastpartner som kan fortsätta att driva fastigheten i samma anda som vi har. Vi har haft god hjälp av Colliers och Mannheimer Swartling vid försäljningen och är mycket nöjda med hur processen framskridit.”.

Robert Treutiger, Transaktionsansvarig på Colliers säger: -”Förutsättningarna för försäljningar av den här typen av fastigheter är mycket goda just nu, speciellt i ett område som Högsbo/Sisjön som står för en spännande utveckling framöver”.

Mannheimer Swartling var säljarens legala rådgivare.

Köparen tillträds fastigheten den 1 juli 2015.

OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 16 300 anställda på 502 kontor i 67 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.