Följ Colliers International

"Cross-border relocation" har stor betydelse för företagens fastighetsinnehav

Pressmeddelande   •   Aug 23, 2013 14:34 CEST

Över 70 % av europeiska företag med över 1 000 anställda planerar att flytta en del av sin
befintliga verksamhet utomlands under de kommande två åren. Detta enligt Colliers Internationals
European Office Occupier Survey 2013. I Rapporten tillfrågades företagen om vilka prioriteringar – ekonomiska utmaningar, fastighetsmässiga prioriteringar och arbetsplatsmässiga strategier, expansionsplaner och omlokaliseringar - som gäller vid en flytt.

Guy Douetil, ansvarig för EMEA Corporate Solutions på Colliers International säger, "Rapporten avslöjar att aptiten för expansion för större företag fokuserar på geografiska områden med hög tillväxt, särskilt Asien. Bättre tillgång till marknaden, lägre arbetskostnader och förbättrad tillgång till kompetens var de viktigaste drivkrafterna för beslut om cross-border relocation."

Thomas Jalde, ansvarig för Tenant Representation, på Colliers International Sverige säger, ”Det är ingen nyhet att även svenska företag etablerar sin back-office och produktion utanför Sverige. Det som är intressant i denna rapport är att 60 % av de tillfrågade företagen inte är beredda att betala mer för att hyra en grön fastighet. Det är också intressant att det oftast är huvudkontoren som sitter i  ”gröna” fastigheter, medan bolagets andra byggnader istället har prestige och "branding" högre prioriterat. Rapporten bygger på intervjuer av  europeiska företag. Jag har den uppfattningen när jag företräder mina kunder att de har miljöfrågan högt upp på agendan, och det beror sannolikt på att vi i Sverige har kommit lite längre än övriga Europa gällande miljömedvetenhet ”.

OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13,500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årligen återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.