Följ Colliers International

Europeiska fastighetsinvesterare fortfarande fokuserade på core investeringar, lågt intresse för risktagande jämfört med resten av världen.

Pressmeddelande   •   Okt 18, 2011 15:30 CEST

Endast 43 % av de europeiska investerarna rapporterar ett ökat risktagande sedan början av 2011, detta kan jämföras med 46 % globalt och 64 % i Kanada där investerarna visar den största ökningen gällande risktagande.

Colliers International har gett ut sin Global Investor Sentiment Survey för 2011. Det är en rapport som tar pulsen på fastighetsinvesterare globalt och mäter deras benägenhet till risktagande och känslan för det rådande marknadsläget.

Colliers International i Sverige har på senare tid märkt ett markant ökat utländskt intresse för Sverige. Tyska fonder och banker ser Sverige som ett tryggt land att investera i. Vi ser också en ökad tendens till att svenska pensionsbolag, svenska noterade bolag samt lokala starka aktörer tar för sig på marknaden.

Dan Törnsten, Vd på Colliers International säger: - ”Efter våra möten på Expo Real i början av oktober upplever vi att tyskarna kommer att förvärva fastigheter i Sverige, då den svenska marknaden anses vara stabil. De svenska bankerna har också god styrning och beredskap inför den ekonomiska osäkerheten i framtiden. Vi upplever att det kommer att ske en förskjutning av ägande av större fastigheter under det närmsta året. Det gäller Stockholm, Göteborg och Malmö där även lokala starka bolag kommer att förvärva under det närmaste året.”

The Global Investor Sentiment Survey har genomförts av Colliers International Research i samarbete med medarbetare inom Colliers Internationals Global Investment Services division. Undersökningen genomfördes de första två veckorna i augusti 2011. En omfattande 40-sidig rapport finns tillgänglig på www.colliers.com/globalinvestment.

Colliers är ett av världens största företag inom fastighetsrådgivning med 512 kontor i 61 länder. I Sverige finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Vi ökar lönsamheten för investerare, fastighetsägare och hyresgäster inom kommersiella fastigheter. Våra marknader är Kontor, Industri & Logistik, Handel samt Bostäder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.