Följ Colliers International

Stabila ekonomier gör fastighetsmarknaderna i de nordiska länderna intressanta

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2013 16:39 CET

Sverige, Danmark, Norge och Finland uppfattas generellt som säkra ekonomier - och fastighetsmarknaderna är därför intressanta för utländska investerare. Nordic Real Estate Review 2013 (kvartal 1) som Colliers International i Norden just utgivit ger status på de nordiska fastighetsmarknaderna.

De nordiska ländernas ekonomier är relativt stabila även om de naturligtvis har varit och är påverkade av den ekonomiska krisen i Europa och resten av världen. Alla fyra länder har haft minst ett år med negativ ekonomisk tillväxt, men 2012 var tillväxten försiktigt positiv i Danmark, Finland och Sverige medan tillväxten låg på 3 procent i Norge. Under 2013 förväntas en ekonomisk tillväxt på ca. 7,5 procent i Danmark, Sverige och Finland och endast ca. 3,3 procent i Norge.

Sverige har den absolut största och mest transparenta fastighetsmarknaden i Norden, vilket betyder att Sverige är det naturliga förstahandsvalet för utländska investerare. I Danmark finns flera aktiva investorer från Norge och Sverige, av vilka några har etablerat lokala kontor i Danmark. I Norge och Finland är fastighetsmarknaden fortsatt dominerad av lokala investorer.

Colliers är ett av världens största företag inom fastighetsrådgivning med 522 kontor i 62 länder. I Sverige finns vi i Stockholm och Göteborg. 

Vi ökar lönsamheten för investerare, fastighetsägare och hyresgäster inom kommersiella fastigheter. Våra marknader är Kontor, Industri & Logistik, Handel samt Bostäder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.