Följ Colliers International

Stigande hyror för logistiklokaler i Stockholm

Pressmeddelande   •   Okt 13, 2011 15:00 CEST

I Colliers senaste sammanställning över Logistikhyror i Europa, EMEA Logistics Rents Map, är det tydligt att hyrorna generellt är stabila. Trots en svag efterfrågan på flera marknader gör det begränsade utbudet att hyrorna hålls uppe. I Sverige och i synnerhet i Stockholm har efterfrågan dock varit stark. Detta i kombination med det minimala utbudet av effektiva lokaler har drivit upp hyrorna i Stockholm.

"Det som skiljer Sverige från övriga Europa är att det inte byggs på spekulation vilket medför att det knappt finns några moderna lokaler på marknaden. Därför ser vi nu hyresnivåer på ca 850-900 kr/m² i ineffektiva 70-tals hus. För förkontrakterad nybyggnation är hyresutvecklingen däremot motsatt. Har man råd att vänta ett år på sin lokal och kan skriva ett 10-årigt avtal, kan man få mycket attraktiva hyresvillkor till följd av sjunkande avkastningskrav från investerarna", säger Erik Barnekow Affärschef Logistik & Industri på Colliers.

Colliers EMEA Logistics Rents Map finns att ladda ner på http://www.colliers.se/industri--logistik.aspx 

Kontaktperson:

Erik Barnekow, Affärschef Industri & logistik

Tel. 08-402 36 94

erik.barnekow@colliers.se

 

Colliers är ett av världens största företag inom fastighetsrådgivning med 512 kontor i 61 länder. I Sverige finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Vi ökar lönsamheten för investerare, fastighetsägare och hyresgäster inom kommersiella fastigheter. Våra marknader är Kontor, Industri & Logistik, Handel samt Bostäder.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.