Gå direkt till innehåll
Colliers förmedlar nytt HQ åt Microsoft i München

Pressmeddelande -

Colliers förmedlar nytt HQ åt Microsoft i München

Microsoft som representerats exklusivt av Colliers International München GmbH har skrivit på ett långsiktigt hyresavtal om 26 000 m² på en av ARGENTA gruppens sista lediga ytor i Parkstadt Schwabing i München. Efter Paris blir München det andra största kontoret för mjukvarujätten i Europa.

Under den 18 månader långa urvalsprocessen blev Parkstadt Schwabing läget identifierat av Colliers som det mest passande för Microsoft utifrån ett urval av 40 alternativ. Uppförandet av byggnaden för huvudkontoret, belägen på den norra sidan av München startar 2014. Microsoft kommer själva att jobba fram konceptet kring kontoret för att uppfylla sina krav på arbetsmiljö. Detta koncept har redan framgångsrikt tagits fram för Microsofts kontor globalt. Det nya huvudkontoret kommer att tillgodose 1 800 anställda med restaurang, träningslokal och en ultramodern kontorsmiljö. Färdigställandet av byggnaden är planerat till sommaren 2016.  

Uthyrningen skedde via Colliers Corporate Solutions team som har en lång relation med Microsoft. Sedan i höstas har Colliers i Sverige en egen Corporate Solutionsavdelning som samarbetar med Norden och Europas Corporate Solutionsavdelningar. Man har sett att utvecklingen går mot att större företag överlåter hanteringen av flyttrelaterade frågor till Corporate Solutionskonsulter, dels för att få marknadsinformation och hela marknadens lokalalternativ och för att få nya avtal rätt genomlysta. Helhetslösningar är mer efterfrågade vilket troligtvis grundar sig i kundernas ökade medvetenhet och behovet av samordning kring de egna kraven.

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13,500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årligen återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Presskontakt

Eva Silfwerflycht

Eva Silfwerflycht

Presskontakt Digital & PR Marketing 073 807 06 78

Accelerating success.

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.
Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Workplace Advisory & Project Management, Tenant Representation & Enterprise Clients, Research samt Valuation.
Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning för hela fastighetsmarknaden. Tack vare våra 17 000 kollegor på Colliers världen över har vi dessutom ett stort kontaktnät och en unik inblick i marknaden, även på global nivå.

Colliers
Linnégatan 2
114 47 Stockholm
Sverige