Skip to content
Colliers förmedlar nytt HQ åt Microsoft i München

Press release -

Colliers förmedlar nytt HQ åt Microsoft i München

Microsoft som representerats exklusivt av Colliers International München GmbH har skrivit på ett långsiktigt hyresavtal om 26 000 m² på en av ARGENTA gruppens sista lediga ytor i Parkstadt Schwabing i München. Efter Paris blir München det andra största kontoret för mjukvarujätten i Europa.

Under den 18 månader långa urvalsprocessen blev Parkstadt Schwabing läget identifierat av Colliers som det mest passande för Microsoft utifrån ett urval av 40 alternativ. Uppförandet av byggnaden för huvudkontoret, belägen på den norra sidan av München startar 2014. Microsoft kommer själva att jobba fram konceptet kring kontoret för att uppfylla sina krav på arbetsmiljö. Detta koncept har redan framgångsrikt tagits fram för Microsofts kontor globalt. Det nya huvudkontoret kommer att tillgodose 1 800 anställda med restaurang, träningslokal och en ultramodern kontorsmiljö. Färdigställandet av byggnaden är planerat till sommaren 2016.  

Uthyrningen skedde via Colliers Corporate Solutions team som har en lång relation med Microsoft. Sedan i höstas har Colliers i Sverige en egen Corporate Solutionsavdelning som samarbetar med Norden och Europas Corporate Solutionsavdelningar. Man har sett att utvecklingen går mot att större företag överlåter hanteringen av flyttrelaterade frågor till Corporate Solutionskonsulter, dels för att få marknadsinformation och hela marknadens lokalalternativ och för att få nya avtal rätt genomlysta. Helhetslösningar är mer efterfrågade vilket troligtvis grundar sig i kundernas ökade medvetenhet och behovet av samordning kring de egna kraven.

Topics

Regions


OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13,500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årligen återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Contacts

Lovisa Edström

Lovisa Edström

Press contact Head of Marketing & Communications Sweden +46 70 323 27 96
Karoline Fagerheim

Karoline Fagerheim

Press contact Head of Marketing & Communications Nordics +47 928 405 54
Colliers
Norrlandsgatan 15
109 95 Stockholm
Sverige