Följ Colliers

Colliers hjälper KS Projekt att expandera

Pressmeddelande   •   Nov 25, 2015 08:00 CET

Colliers International var rådgivare till KS Projekt som efter en expansiv fas har växt ur sina befintliga lokaler i Halmstad. Colliers har bistått KS Projekt genom att finna en köpare till befintlig logistikfastighet i området Fyllinge samt utvecklare till ny och större fastighet på orten. 

KS Projekt lämnar fastigheten i Fyllinge och flyttar till den nybyggda fastigheten i Kårarp under hösten 2016.

Köpare är Corem som förvärvar en modern logistikfastighet i Fyllinge om ca 2 000 m². Corem har även förvärvat fastigheten Halmstad 7:109 av Halmstad kommun där man inom kort kommer påbörja byggnationen av en logistikfastighet om ca 5 200 m².

KS Projekt är ett företag som projektleder, levererar och färdigställer nyckelfärdiga butikslösningar och inredningskoncept i kommersiella miljöer. Bland kunderna finns exempelvis Tiger of Sweden, J.Lindeberg och Preem. Bolaget grundades 1999 och har sitt huvudkontor i Stockholm och logistikcentrum i Halmstad. Med partners i Norge, Finland, England, Tyskland, Beneluxländerna, Frankrike och USA erbjuder man även byggprojektledning i större delen av Världen.

Nordia Law har varit säljarens legala rådgivare.

Martin Åckander, koncernchef och delägare på KS Projekt säger: -”Tack vara Colliers kontakter har vi lyckats hitta en perfekt framtida lösning på våra nya lokalbehov. Lösningen innebär för oss att vi kan expandera i moderna lokaler där vi ytterligare kan effektivisera vår verksamhet samt hjälpa våra kunder med de allra bästa tjänsterna för logistik runt ombyggnadsprojekt och inredningsleveranser. Då vi är i en expansiv fas behöver vi själva fokusera 100% på våra kunder och vår verksamhet så samarbetet med Colliers och i senare fas Corem har varit oerhört värdefullt.”

Robert Treutiger, Transaktionsansvarig på Colliers säger: -”Det är alltid glädjande att kunna leverera helhetslösningar till både köpare och säljare som vill växa. I segmentet Industri & Logistik har vi generellt stor efterfrågan just nu på både sale-leaseback- och investerarcase samt singel- och portföljaffärer. Hallandsregionen är en viktig och fungerande logistikmarknad och även här upplever vi ett stort intresse från investerarhåll.”

----SLUT----

OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 16 300 anställda på 502 kontor i 67 länder. Med ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över levererar vi globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se