Gå direkt till innehåll
Colliers om ombildningsmarknaden i Malmö

Pressmeddelande -

Colliers om ombildningsmarknaden i Malmö

I Malmö har det under perioden 1 september 2010 till 31 januari 2013 ombildats 19 fastigheter från hyresrätt till bostadsrätt till ett värde om 757 Mkr. Det innebär att 522 lägenheter med en total bostadsyta om 35 930 m² har bytt ägandeform. Till detta tillkommer även 3 899 m² lokaler. Colliers International har gett ut en uppdaterad rapporten om ombildningsmarknaden i Malmö. Den tidigare rapporten utkom 2011.

Ombildningsmarknaden i Malmö är fortsatt lukrativ för fastighetsägare även om utvecklingen för bostadsrätter varit negativ jämfört med övriga Sverige, visar Colliers senaste rapport om ombildningar i Malmö. Urban Blücher, projektledare inom Transaktion och Ombildningar på Colliers säger: -"Stockholm och Göteborgs bostadsrättspriser ligger +9 % de senaste 12 månaderna medan Malmö ligger –2 %. Bostadsrättsföreningarna har i genomsnitt betalat 19 009 kr/m² för fastigheten vilket nästan är 7 % mer än vid föregående rapport. Kostnaden för underhållet har också ökat vilket tyder på att fastigheterna har varit i sämre skick än vid den tidigare mätningen."

Om man ser till den enskilde medlemmen så har hyresgästerna betalat 14 839 kr/m² och har en månadsavgift om 574 kr/m².

 

 

Ämnen

Regioner


OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13,500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årligen återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Presskontakt

Eva Silfwerflycht

Eva Silfwerflycht

Presskontakt Digital & PR Marketing 073 807 06 78

Accelerating success.

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.
Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Workplace Advisory & Project Management, Tenant Representation & Enterprise Clients, Research samt Valuation.
Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning för hela fastighetsmarknaden. Tack vare våra 17 000 kollegor på Colliers världen över har vi dessutom ett stort kontaktnät och en unik inblick i marknaden, även på global nivå.

Colliers
Linnégatan 2
114 47 Stockholm
Sverige