Gå direkt till innehåll
"Cross-border relocation" har stor betydelse för företagens fastighetsinnehav

Pressmeddelande -

"Cross-border relocation" har stor betydelse för företagens fastighetsinnehav

Över 70 % av europeiska företag med över 1 000 anställda planerar att flytta en del av sin
befintliga verksamhet utomlands under de kommande två åren. Detta enligt Colliers Internationals
European Office Occupier Survey 2013. I Rapporten tillfrågades företagen om vilka prioriteringar – ekonomiska utmaningar, fastighetsmässiga prioriteringar och arbetsplatsmässiga strategier, expansionsplaner och omlokaliseringar - som gäller vid en flytt.

Guy Douetil, ansvarig för EMEA Corporate Solutions på Colliers International säger, "Rapporten avslöjar att aptiten för expansion för större företag fokuserar på geografiska områden med hög tillväxt, särskilt Asien. Bättre tillgång till marknaden, lägre arbetskostnader och förbättrad tillgång till kompetens var de viktigaste drivkrafterna för beslut om cross-border relocation."

Thomas Jalde, ansvarig för Tenant Representation, på Colliers International Sverige säger, ”Det är ingen nyhet att även svenska företag etablerar sin back-office och produktion utanför Sverige. Det som är intressant i denna rapport är att 60 % av de tillfrågade företagen inte är beredda att betala mer för att hyra en grön fastighet. Det är också intressant att det oftast är huvudkontoren som sitter i  ”gröna” fastigheter, medan bolagets andra byggnader istället har prestige och "branding" högre prioriterat. Rapporten bygger på intervjuer av  europeiska företag. Jag har den uppfattningen när jag företräder mina kunder att de har miljöfrågan högt upp på agendan, och det beror sannolikt på att vi i Sverige har kommit lite längre än övriga Europa gällande miljömedvetenhet ”.

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13,500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årligen återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Presskontakt

Eva Silfwerflycht

Eva Silfwerflycht

Presskontakt Digital & PR Marketing 073 807 06 78

Accelerating success.

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.
Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Workplace Advisory & Project Management, Tenant Representation & Enterprise Clients, Research samt Valuation.
Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning för hela fastighetsmarknaden. Tack vare våra 17 000 kollegor på Colliers världen över har vi dessutom ett stort kontaktnät och en unik inblick i marknaden, även på global nivå.

Colliers
Linnégatan 2
114 47 Stockholm
Sverige