Gå direkt till innehåll
Distributionen den sista kilometern sker på marken

Pressmeddelande -

Distributionen den sista kilometern sker på marken

Den nya rapporten European Retail & Logistics Insights – From Sheds to Shelves från Colliers International menar att framtiden för drönarleveranser kan stå på spel på grund av skyhöga fastighetskostnader och krav från den Europeiska kommissionen om hårdare reglering.

"Med stigande hyror och mer komplicerade förordningar om luftrummet kan drönare ställa till med mer problem än det är värt", säger Tim Davies, ansvarig för EMEA Industrial and Logistics på Colliers International.

Eftersom försäljningen på nätet ökar finns det också ett växande behov av lokala leveranshubbar som levererar varor till konsumenter.

Analysen i rapporten visar att industriella fastigheter spelar ut alla andra typer av kommersiella fastigheter. Efterfrågan på lokaler från företag som Amazon har stigit och värdet på fastigheter ökar. Leveranskostnaderna för den sista kilometern påverkas av den begränsade ytan runt städer som London, där andra fastigheter som bostadshus ofta får större politiskt stöd.

Fastighetskostnaderna gör det dyrare att flytta varor samtidigt som regleringarna troligtvis kommer att sätta käppar i hjulet för drönarleveranser. Europeiska kommissionen sa förra året att man vill ha ytterligare regleringar för kommersiella drönare som ska gälla i hela EU. Man menade att ytterligare regleringar kan behövas för att förhindra problem med säkerhet, sekretess och dataskydd. Kommersiella drönare kan bära avlyssningsenheter och därmed hota sekretessen för bosatta, företag och offentliga organ som finns i drönarnas flygväg. Det har lett till oro för den nationella säkerheten och integritetsintrång samt för bullerföroreningar.

Tim Davies, ansvarig för EMEA Industrial and Logistics, tror att den ökande oron för kommersiella drönare i luftrummet leder till förordningar som kan kullkasta planerna för en högteknologisk revolution av leveranser.

"Rapporten menar att återförsäljare i stället kan utnyttja befintliga metoder bättre, som Londons växande nätverk av Uber-taxibilar och lager i butiken", förklarar Paul Souber, chef på Central London Retail Agency.

2013 meddelade Amazon att leveranser i utvalda områden skulle utföras av kommersiella drönare med start 2015. Det utlöste stor uppståndelse och man talade om leveransernas "rymdålder". Men ännu har drönarna inte kunnat lyfta från marken.

----- SLUT -----

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 16 300 anställda på 502 kontor i 67 länder. Med ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över levererar vi globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Presskontakt

Lovisa Edström

Lovisa Edström

Presskontakt Head of Marketing & Communications Marketing 070 323 27 96

Accelerating success.

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.
Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Workplace Advisory & Project Management, Tenant Representation & Enterprise Clients, Research samt Valuation.
Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning för hela fastighetsmarknaden. Tack vare våra 17 000 kollegor på Colliers världen över har vi dessutom ett stort kontaktnät och en unik inblick i marknaden, även på global nivå.

Colliers
Linnégatan 2
114 47 Stockholm
Sverige