Gå direkt till innehåll
Stabila ekonomier gör fastighetsmarknaderna i de nordiska länderna intressanta

Pressmeddelande -

Stabila ekonomier gör fastighetsmarknaderna i de nordiska länderna intressanta

Sverige, Danmark, Norge och Finland uppfattas generellt som säkra ekonomier - och fastighetsmarknaderna är därför intressanta för utländska investerare. Nordic Real Estate Review 2013 (kvartal 1) som Colliers International i Norden just utgivit ger status på de nordiska fastighetsmarknaderna.

De nordiska ländernas ekonomier är relativt stabila även om de naturligtvis har varit och är påverkade av den ekonomiska krisen i Europa och resten av världen. Alla fyra länder har haft minst ett år med negativ ekonomisk tillväxt, men 2012 var tillväxten försiktigt positiv i Danmark, Finland och Sverige medan tillväxten låg på 3 procent i Norge. Under 2013 förväntas en ekonomisk tillväxt på ca. 7,5 procent i Danmark, Sverige och Finland och endast ca. 3,3 procent i Norge.

Sverige har den absolut största och mest transparenta fastighetsmarknaden i Norden, vilket betyder att Sverige är det naturliga förstahandsvalet för utländska investerare. I Danmark finns flera aktiva investorer från Norge och Sverige, av vilka några har etablerat lokala kontor i Danmark. I Norge och Finland är fastighetsmarknaden fortsatt dominerad av lokala investorer.

Ämnen

Regioner


Colliers är ett av världens största företag inom fastighetsrådgivning med 522 kontor i 62 länder. I Sverige finns vi i Stockholm och Göteborg. 

Vi ökar lönsamheten för investerare, fastighetsägare och hyresgäster inom kommersiella fastigheter. Våra marknader är Kontor, Industri & Logistik, Handel samt Bostäder.

Presskontakt

Eva Silfwerflycht

Eva Silfwerflycht

Presskontakt Digital & PR Marketing 073 807 06 78

Accelerating success.

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.
Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Workplace Advisory & Project Management, Tenant Representation & Enterprise Clients, Research samt Valuation.
Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning för hela fastighetsmarknaden. Tack vare våra 17 000 kollegor på Colliers världen över har vi dessutom ett stort kontaktnät och en unik inblick i marknaden, även på global nivå.

Colliers
Linnégatan 2
114 47 Stockholm
Sverige