Följ Colliers International

Colliers förmedlar nytt kontor åt BMW Group

Pressmeddelande   •   Nov 15, 2011 15:02 CET

Colliers fick under våren det prestigefyllda uppdraget av BMW Group att omlokalisera deras huvudkontor i Solna. Nu har avtal tecknats för nya kontorsytor åt BMW Group och BMW Group Financial Services som samlokaliseras till en fastighet. Fastigheten som stod klar 2005 ligger i Silverdal utmed E4 i höjd med Kista.

De nya kontorsytorna omfattar ca 3 300 m² vilket motsvarar önskemålen från BMW Group. Bland fördelarna med flytten märks att man lämnar ineffektiva lokaler och bättre kan öka samarbetet mellan bolagen.

Thomas Jalde, projektledare på Colliers säger: -”Vi har sett ett stort intresse kring BMW från fastighetsägarnas håll och kunde därmed presentera många attraktiva alternativ till BMW Group. Nu har vi slutfört förhandlingen och BMW har tecknat kontrakt för sina nya kontorslokaler. Fastigheten ligger strategiskt bra för att komma ut på de stora lederna, vilket var en av kriterierna vid sökprocessen. Det nya kontoret har många kvaliteter och uppfyller deras behov och önskemål på ett bra sätt.”

Dirk Wiedmann, CFO för BMW Group Nordic, säger: ”Colliers har hittat just de lokaler som motsvarar våra behov. Rymliga, flexibla och efter ombyggnad anpassade också till våra varumärken BMW och MINI. Behovet av ett stort antal parkeringsplatser inomhus var avgörande för valet av fastigheten i Silverdal.”

 

För mer information kontakta:  

Thomas Jalde, Projektledare Tenant Representation

Tel: 08-402 36 96, thomas.jalde@colliers.se

Colliers är ett av världens största företag inom fastighetsrådgivning med 512 kontor i 61 länder. I Sverige finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Vi ökar lönsamheten för investerare, fastighetsägare och hyresgäster inom kommersiella fastigheter. Våra marknader är Kontor, Industri & Logistik, Handel samt Bostäder.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.