Följ Colliers International

Colliers International i Danmark får unikt säljuppdrag på två kyrkor

Pressmeddelande   •   Apr 24, 2013 13:27 CEST

Colliers International i Danmark har fått säljuppdraget på två stängda kyrkor som nu är ute till försäljning.

Försäljningen av kyrkorna är en stor händelse i Danmark som har fått mycket uppmärksamhet i media. Det är ett känsligt ämne och många invånare har involverat sig i debatten på nätforum och liknande. För att få nya idéer har Colliers utlyst en tävling bland studenter som kan komma med förslag på det framtida användandet av kyrkorna.

Det har tidigare förekommit nedläggningar av kyrkor i Danmark men då har de dessutom varit i mycket dåligt skick. Att Danska folkkyrkan, motsvarande Svenska Kyrkan, går ut och säljer två välbevarade kyrkor på den öppna marknaden - det är nytt.

När buden på kyrkorna skall utvärderas i början av juli är det inte bara priset som kommer att avgöra vem som blir den nya ägaren, utan även ändamålet. Danska folkkyrkan har uttalat att andra trossamfund är de mest uppenbara kandidaterna till att överta kyrkorna men också att köpare med sociala och kulturella ändamål är accepterade. Nattklubbsverksamhet eller livsmedelsbutiker kommer inte att bli aktuellt då Danska Folkkyrkan inte vill se att kyrkorna används för kommersiellt bruk.

”Det är ett mycket spännande uppdrag för våra danska kollegor. Dessa fastigheter sätter verkligen prov på  kreativitet och det ska bli spännande att följa", säger Robert Treutiger affärschef för Transaktion i Sverige.

Budgivningen för de två kyrkorna på Nørrebro i Köpenhamn börjar måndagen den 22 april 2013 med
en budfrist satt till kl. 12 den 21 juni 2013.

 

Kontaktinformation:

Peter Lassen,
Colliers International Danmark, +45 58 58 38 00, pl@colliers.dk

Robert Treutiger,
Colliers International Sverige, 0738 07 31 32, robert.treutiger@colliers.com

 

 

 

 

 

 

 

 

OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13,500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årliga återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.