Följ Colliers International

Colliers om ombildningsmarknaden i Malmö

Pressmeddelande   •   Jun 24, 2013 15:00 CEST

I Malmö har det under perioden 1 september 2010 till 31 januari 2013 ombildats 19 fastigheter från hyresrätt till bostadsrätt till ett värde om 757 Mkr. Det innebär att 522 lägenheter med en total bostadsyta om 35 930 m² har bytt ägandeform. Till detta tillkommer även 3 899 m² lokaler. Colliers International har gett ut en uppdaterad rapporten om ombildningsmarknaden i Malmö. Den tidigare rapporten utkom 2011.

Ombildningsmarknaden i Malmö är fortsatt lukrativ för fastighetsägare även om utvecklingen för bostadsrätter varit negativ jämfört med övriga Sverige, visar Colliers senaste rapport om ombildningar i Malmö. Urban Blücher, projektledare inom Transaktion och Ombildningar på Colliers säger: -"Stockholm och Göteborgs bostadsrättspriser ligger +9 % de senaste 12 månaderna medan Malmö ligger –2 %. Bostadsrättsföreningarna har i genomsnitt betalat 19 009 kr/m² för fastigheten vilket nästan är 7 % mer än vid föregående rapport. Kostnaden för underhållet har också ökat vilket tyder på att fastigheterna har varit i sämre skick än vid den tidigare mätningen."

Om man ser till den enskilde medlemmen så har hyresgästerna betalat 14 839 kr/m² och har en månadsavgift om 574 kr/m².

 

 

OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13,500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årligen återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.