Följ Colliers International

Högtryck på kontorsmarknaden

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2017 10:57 CEST

Colliers senaste rapport om kontorsmarknaden i Europa konstateras det att företag kräver mer kontorsutrymme när den ekonomiska tillväxten i EU fortsätter.

På den svenska marknaden upplever Colliers ett högtryck på marknaden. Kontorslokaler i storlekarna 100-150 m² och 200-300 m² i CBD är det mycket stor efterfrågan på säger Rozana Yevno, tf Uthyrningsansvarig på Colliers. I Göteborg efterfrågas även lokaler på Lindholmen, där företag verksamma inom IT och biltillverkning vill placera sig.

När det gäller trender på marknaden ser Rozana en större efterfrågan på industrilokaler, fabriksfastigheter och råa ytor med mycket glas. Hon ser också att kontorshotell, som varit stort i alla europeiska storstäder länge, nu även börjat etablera sig på den svenska marknaden. När det gäller branscher går konsultbolagen upp i storlek på sina lokaler och arkitektbyråer flyttar närmare centralstationer. Tittar man på vart de flesta stora arkitektbyråerna finns idag har de placerat sig med gångavstånd till Centralstationen.

Om Colliers International Sverige

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av 40 experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Transaktionsrådgivning, Uthyrning, Corporate Solutions samt Förvaltning. Tack vare vår starka utveckling på marknaden har vi nu även nöjet att kunna erbjuda våra kunder försäljning av nyproduktion-bostäder.

Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare. 

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se eller följ oss på LinkedIn, Facebook och Instagram.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (NASDAQ and TSX: CIGI) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 16 000 anställda i 66 länder. Med en företagsam kultur tillhandahåller Colliers anställda ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.

För de senaste nyheterna från Colliers, besök Colliers.com eller följ oss på Twitter: @Colliers och LinkedIn.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.