Följ Colliers

Colliers bistår SBB vid köp av fastighetsportfölj

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2016 17:10 CET

Colliers International var rådgivande part i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden ABs köp av portfölj om 35 fastigheter, till ett värde av 1,5 miljarder kronor. Säljare var Hemsö Fastigheter AB.

Fastighetsportföljen omfattar tre äldreboenden, fyra utbildningsfastigheter och 28 övriga fastigheter. Den totala uthyrningsbara ytan är 174 400 kvadratmeter och de största hyresgästerna utgörs av Västra Götalands Läns Landsting och Lunds Universitet.

Robert Treutiger, Transaktionschef på Colliers säger: -”Vi på Colliers är stolta över att ha varit behjälpliga i sourcing och genomförande av denna betydande affär. Båda parter befinner sig i spännande skeden och det känns alltid positivt att kunna bidra. Vi går mot ett omsättningsrekord för fastighetstransaktioner 2016 och denna transaktion bidrar naturligtvis i högsta grad.”

Om Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (NASDAQ and TSX: CIGI) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 16 000 anställda i 66 länder. Med en företagsam kultur tillhandahåller Colliers anställda ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.

För de senaste nyheterna från Colliers, besök Colliers.com eller följ oss på Twitter: @Colliers och LinkedIn.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se