Följ Colliers

Colliers förmedlar nybyggnation i nya Kvillebäcken

Pressmeddelande   •   Dec 09, 2013 13:00 CET

Colliers International har haft ett exklusivt uppdrag för Aktiebolaget Tornstaden att sälja Brämaregården 80:1, en helt nybyggd fastighet belägen vid Östra Kvillebäcken, Göteborgs nya stadsdel vid Backaplan. Det är Robert Treutiger och Joachim Svedberg från Colliers som varit projektledare kring försäljningen som dragit ett flertal intressenter under det senaste året.   

Nu är det klart att Hemsö förvärvar vårdfastigheten Brämaregården 80:1 från AB Tornstaden till ett förvärvspris om 90 miljoner kronor.

Fastigheten är ritat av Semrén+Månsson och klassas som en Green Building. Detta går hand i hand med de tydliga miljöambitionerna i hela området kring nya Kvillebäcken.

Fastighetens ytor upptas främst av vårdföretag som en vårdcentral, ett apotek och en folktandvård. Totalt uthyrbara ytor i fastigheten är 3 300 m² varav största ytan besitts av Backa Läkarhus AB. 

OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 13,500 anställda på 482 kontor i 62 länder. Som ett dotterbolag till FirstService Corporation, har Colliers International ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över, som globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser. Den senaste årligen återkommande undersökningen av the Lipsey Company rankade Colliers International som den andra mest erkända kommersiella fastighetsrådgivaren i världen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se