Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Colliers köprådgivare åt Konecranes Lifttrucks

Konecranes Lifttrucks i Markaryd har köpt fastigheten man tidigare har hyrt av Markaryds Industribyggnads AB sedan etableringen 1995. Köpeskillingen är inte officiell. Fastigheten omfattar nästan 11 000 m² kontor och industrilokaler samt drygt 90 000 m² tomtmark vara merparten är asfalterad. På fastigheten bedriver Konecranes Lifttrucks utveckling, försäljning och montering av truckar i segmentet 10 till 60 ton. Man är global marknadsledare i vad gäller gaffeltruckar, samt truckar för containerhantering i hamnar och terminaler.  

Köparen genomför affären då man ser anläggningen i Markaryd som grunden till truckverksamhetens framgång och starka expansion. På anläggningen som expanderar arbetar idag ca 160 personer och har en kapacitet på ca 650 truckar per år. Omsättning är ca 1 MdrSEK. Man kommer inledningsvis bygga ut kontorsytorna med nästan 1 000 m².

Konecranes Lifttrucks ingår i Konecranes Group.

Colliers har varit köparens rådgivare.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Colliers är ett av världens största företag inom fastighetsrådgivning med 512 kontor i 61 länder. I Sverige finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Vi ökar lönsamheten för investerare, fastighetsägare och hyresgäster inom kommersiella fastigheter. Våra marknader är Kontor, Industri & Logistik, Handel samt Bostäder.

Presskontakt

Eva Silfwerflycht

Eva Silfwerflycht

Presskontakt Digital & PR Marketing 073 807 06 78

Accelerating success.

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.
Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Workplace Advisory & Project Management, Tenant Representation & Enterprise Clients, Research samt Valuation.
Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning för hela fastighetsmarknaden. Tack vare våra 17 000 kollegor på Colliers världen över har vi dessutom ett stort kontaktnät och en unik inblick i marknaden, även på global nivå.

Colliers
Linnégatan 2
114 47 Stockholm
Sverige