Följ Colliers International

Colliers rådgivande part vid transaktion av studentbostadsportfölj

Pressmeddelande   •   Jul 03, 2018 09:49 CEST

Colliers International har agerat rådgivare vid transaktionen av en fastighetsportfölj bestående av 21 st fastigheter, primärt belägna i södra Sverige. Fastigheterna, om totalt ca 49 000 m², består av 1 418 studentbostäder som uppgår till ett värde av ca 900 MSEK. På Colliers initiativ har bolaget Studentbostäder i Sverige AB bildats, ett bolag där Offentliga Hus ABAmasten AB och SBB i Norden AB ingår. Studentbostäder i Sverige AB vill skapa ett rikstäckande bolag som uteslutande fokuserar på studentbostäder. Bolagets ambition är att ta ett helhetsgrepp om studentbostäder i Sverige samt att genom digitalisering effektivisera driften av studentbostäder.

Colliers har som rådgivande part varit delaktiga i framtagning av styrelse och ledning till det nybildade bolaget samt hanterat transaktionsprocessen.

Dan Törnsten, VD Colliers Sverige: " Det har varit mycket spännande att jobba med denna grupp av bolag och dess ägare. Arbetet med att paketera den här affären, från idén med att starta ett nytt bolag till genomförande och avslut av affären har varit intressant för oss. Det skall bli väldigt roligt att följa bolaget och se det växa och expandera runt om i landet "

Om Colliers International Sverige

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av 40 experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Real Estate Management Services. Tack vare vår starka utveckling på marknaden har vi nu även nöjet att kunna erbjuda våra kunder försäljning av nyproduktion-bostäder.

Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare. 

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se eller följ oss på LinkedIn och Instagram.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (NASDAQ and TSX: CIGI) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 15 400 anställda i 69 länder. Med en företagsam kultur tillhandahåller Colliers anställda ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.

För de senaste nyheterna från Colliers, besök Colliers.com eller följ oss på LinkedIn och Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.