Följ Colliers International

Colliers rådgivare vid förvärv av studentfastigheter

Pressmeddelande   •   Aug 21, 2019 08:42 CEST

Colliers International har agerat rådgivare då det rikstäckande studentbostadsbolaget Studentbostäder i Sverige AB (SBS) har förvärvat en portfölj med åtta studentfastigheter i Luleå med ett underliggande fastighetsvärde om ca 1,1 miljarder kronor. Fastigheterna innefattar tillsammans 1 443 lägenheter och har en sammanlagd uthyrningsbar area om 41 524 kvadratmeter. I affären ingår även en överenskommelse om nybyggnation av ca 100 nya studentlägenheter som en förtätning på en utav fastigheterna i Luleå. Byggstart är beräknad till våren 2020.

Säljare är Lindbäcks Fastigheter AB som i och med detta förvärv även går in som ny delägare i SBS. Bakom SBS finns sedan tidigare Offentliga HusAmasten samt SBB. Förvärvet sker genom bolagsförvärv och tillträde sker 2 september 2019. Efter förvärvet har SBS över 3 000 studentlägenheter på 10 högskolenära orter i Sverige. Varje år studerar drygt 15 000 studenter på Luleå Tekniska Universitet. Porsön är idag en attraktiv och snabbt expanderande stadsdel norr om Luleå centrum med universitet, studentområden samt många arbetsplatser inom teknikindustrin.

Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Sverige: Luleå är ett teknikkluster med ett av Europas mest välrenommerade universitet som attraherar studenter och forskare från hela världen. Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda studentboenden och därmed bidra ytterligare till stadens utveckling. Genom att få Lindbäcks som ägare kan vi gå starkare fram med vår projektutveckling.”

Med ovan affär inräknad har Colliers det senaste året agerat transaktionsrådgivare till ca 3 200 studentlägenheter, motsvarande en uthyrningsbar area om ca 100 000 kvm i studentstäder över hela Sverige. Det motsvarar ett fastighetsvärde på ca 2,2 miljarder kronor. 

Rebecka Norberg, Head of Capital Markets: ”I Europa har segmentet studentbostäder länge varit en nischad investeringsstrategi, så det är glädjande att se att intresset från både nationella samt internationella aktörer ökat för studentbostadsinvesteringar även i Sverige. Vi har de senaste åren haft förmånen att arbeta i studentstäder över hela Sverige och ser fram emot att fortsätta vara den ledande rådgivaren inom segmentet framöver ”

Ansvarig Projektledare har varit Sofia Folstad.

Om Colliers International Sverige

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av ca 35 experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions, Retail samt Real Estate Management Services.

Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Colliers International i Sverige ägs utav Colliers International Group Inc. 

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se eller följ oss på LinkedIn och Instagram.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 15 400 anställda i 68 länder. Med en företagsam kultur tillhandahåller Colliers anställda ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.

För de senaste nyheterna från Colliers, besök Colliers.com eller följ oss på LinkedIn och Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.