Följ Colliers International

Colliers rådgivare när Studentbostäder i Sverige förvärvar två fastigheter i Karlstad

Pressmeddelande   •   Apr 03, 2019 07:35 CEST

Colliers International har agerat rådgivare då det rikstäckande studentbostadsbolaget Studentbostäder i Sverige (SBS) har förvärvat två studentfastigheter i Karlstad för 115 MKR. Fastigheterna innefattar tillsammans 158 lägenheter och har en sammanlagd boarea om 3438 kvadratmeter. Efter förvärvet har SBS 300 studentlägenheter i Karlstad och totalt 1 600 studentlägenheter i landet.

Tillträdet till de förvärvade fastigheterna Freja 14 och Hästen 4 skedde den 28 februari respektive 2 april. Fastigheterna är belägna i attraktiva lägen – Freja 14 i Karlstads centrala stadsdel Tingvallastaden och Hästen 4 i Herrhagen som är ett av Karlstads mest populära bostadsområden.

Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Sverige” Karlstad är en fantastisk stad med ett mycket bra universitet, vilket återspeglas i den stora bostadsbrist som finns för studenter. Det känns därför väldigt kul att vara med och utöka utbudet av studentbostäder just här och dessutom i så pass fina områden. Vi kommer att fortsätta expandera genom förvärv och nybyggnation och bli Sveriges största studentbostadsbolag.

Med ovan affär inräknad har Colliers det senaste året agerat transaktionsrådgivare till totalt 1 716 studentlägenheter, motsvarande en uthyrningsbar area om ca 54 500 kvm i studentstäder över hela Sverige. Det motsvarar ett fastighetsvärde på ca 1,1 miljard kronor.

Rebecka Norberg, Head of Capital Markets: Intresset för samhällsfastigheter har växt kraftigt och däribland även segmentet studentbostäder. Det ser vi dels på studentbostäders ökning av omsättningsvolymen och att aktörerna inom segmentet blivit fler. Vi har de senaste åren haft förmånen att arbeta i studentstäder över hela Sverige, stora som små, vilket har gett oss en god förståelse och insyn i segmentet." 

Ansvarig Projektledare har varit Sofia Folstad.

Om Colliers International Sverige

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av 40 experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Real Estate Management Services. 

Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare. 

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se eller följ oss på LinkedIn och Instagram.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (NASDAQ: CIGI) (TSX: CIGI) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 15 400 anställda i 68 länder. Med en företagsam kultur tillhandahåller Colliers anställda ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.

För de senaste nyheterna från Colliers, besök Colliers.com eller följ oss på LinkedIn och Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.