Följ Colliers International

Colliers rådgivare i centrala Borås

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2018 07:49 CEST

Colliers var rådgivare till Fastmax vid försäljningen av fastigheterna Borås Uranus 9 och 17. Uranus 9 är en projektfastighet med stor utvecklingspotential och grannfastigheten Uranus 17 är en förvaltningsfastighet med ca 6 800 m² uthyrbar yta. Bland hyresgästerna finner man exempelvis Borås Stad, Kronofogdemyndigheten och Västra Götalandsregionen.

Köpare är Hökerum Fastigheter som i och med förvärvet stärker upp sin närvaro i centrala Borås, där man sedan tidigare bland annat äger det gamla spinneriet. Hökerum äger och förvaltar ca 1 100 lägenheter och ungefär 62 000 m² lokaler i och med förvärvet.

Fastmax är ett lokalt bolag som äger och förvaltar ca 40 000 m² lokaler i Borås och Sjuhärad.

Tillträde sker den 2:a juli 2018.

Magnus Bengtsson, delägare Fastmax: ”Fastmax har under ett antal år nu förädlat Uranus 17 och kan nu lämna ifrån oss en mycket fin fastighet. Att vi samtidigt säljer projektfastigheten Uranus 9 gör affären än mer spännande. Det är med glädje vi lämnar över stafettpinnen till Hökerum Fastigheter som vi är säkra kommer att förvalta och utveckla dem på bästa sätt. Fastmax går nu vidare med andra och nya utvecklingsprojekt.”

Fredrik Ståhl, VD Hökerum Fastigheter: ”Köpet av dessa båda fastigheter är helt i linje med vår långsiktiga plan att utöka vårat befintliga fastighetsinnehav. Nu tar arbetet vid med att fortsätta förvaltningen av Uranus 17 i samma goda anda som tidigare ägare samt arbetet på Uranus 9 med att nyproducera ca 3 000 m² kontorslokaler med bra läge i centrala Borås.”

Ansvarig Projektledare var Joakim Grunditz.


Om Colliers International Sverige

Colliers International är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av 40 experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Real Estate Management Services. Tack vare vår starka utveckling på marknaden har vi nu även nöjet att kunna erbjuda våra kunder försäljning av nyproduktion-bostäder.

Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av fastighetsmarknaden. Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare. 

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se eller följ oss på LinkedIn och Instagram.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (NASDAQ and TSX: CIGI) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 15 400 anställda i 69 länder. Med en företagsam kultur tillhandahåller Colliers anställda ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.

För de senaste nyheterna från Colliers, besök Colliers.com eller följ oss på LinkedIn och Facebook.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.