Följ Colliers

Colliers rådgivare vid försäljning i Göteborg

Pressmeddelande   •   Maj 31, 2012 17:30 CEST

Eson-Pac AB har via bolagsförsäljning sålt fastigheten Högsbo 16:16 till Husvärden L Larsson & Co AB. Fastigheten är belägen i Högsbo industriområde och den uthyrbara arean uppgår till cirka 8 300 kvm beståendes av moderna produktions-, lager- och kontorsytor.

Eson-Pac förvärvade under hösten 2011 Strålfors Identification Solutions från Strålfors och övertog i samband med förvärvet fastigheten i Göteborg och en fastighet i Åstorp. Försäljningen är en del av strategin att frigöra kapital för framtida investeringar.

- ”Intresset för fastigheten i Högsbo har varit gott och vi hade dessutom budgivning i slutskedet av försäljningsprocessen. Parallellt med försäljningsprocessen har Colliers uthyrningsteam jobbat med uthyrning av lokalerna och flera hyresgäster har visat stort intresse av att hyra. Detta är ett utmärkt exempel på hur vi kan skapa värden för både säljare och köpare vid försäljning av vakanta fastigheter i attraktiva lägen”, säger Joachim Svedberg, Projektledare inom Transaktion på Colliers.

Husvärden tillträder fastigheten den 31 maj 2012. Parterna har kommit överens om att inte kommunicera köpeskilling.

 

För mer information kontakta:

Colliers International AB

Joachim Svedberg, Projektledare Transaktion

Tel. 031-743 00 98

Colliers är ett av världens största företag inom fastighetsrådgivning med 522 kontor i 62 länder. I Sverige finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Vi ökar lönsamheten för investerare, fastighetsägare och hyresgäster inom kommersiella fastigheter. Våra marknader är Kontor, Industri & Logistik, Handel samt Bostäder.