Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Europeiska logistikmarknaden stabil trots tuffa villkor

Colliers Internationals senaste Industri & logistikrapportIndustri & logistikrapport belyser tillväxten inom e-handel.

Colliers International har gett ut en Industri & logistikrapport som belyser tillväxten inom e-handel. Trots en stabilisering inom industriell produktion i Europa vid slutet av förra året är det troligt att villkoren inom denna marknad fortsätter att vara tuffa tills en hållbar ekonomisk återhämtning sker. Men, industri- och logistikmarknaden får skjuts av amerikanska investerare och deras ökade förfrågan efter lagerytor för e-handel över hela Europa.

Erik Barnekow, affärschef Industri & logistik på Colliers i Sverige samt ansvarig för EMEA Industrial and Logistics team säger: “Trots att 2013 förväntas bli ännu ett svårt år för den europeiska ekonomin, förväntas industri- och logistikmarknaden förbli stabil. Med ytterst få spekulativa byggen kommer marknaden fortsätta att präglas av en obalans mellan tillgång och efterfrågan. Förkontrakterade nybyggnationer kommer att stå för den största marknadsandelen av nyproduktion."

"Då de ekonomiska förhållandena fortsätter att vara utmanande, förväntar sig många hyresgäster mer flexibla hyresavtal, vilket innebär att företag som inte kan binda sig till långa avtal kanske skjuter upp sina beslut eller vänder sig till  befintliga fastigheter.”

Barnekow avslutar: “Med begränsad tillgång på nybyggnationer att köpa, kommer investeringstillfällen främst att ges när investerare avyttrar för dem icke-strategiska fastigheter eller fastigheter vars innehavstid är uppnådd. 2013 kommer att föra med sig en större förståelse för e-handelns delaktighet i värdekedjan som leder till  omvärdering av investeringar i deras distributions center och terminaler som traditionellt sett fallit utanför många investerares fokus. Detta kommer också ge klarhet i prissättning och potentiell likviditet i detta marknadssegment. ”

Rapportens huvudpunkter:

  • Begränsad tillgång på kvalitativa ytor.
  • Amerikanska investerare ger marknaden en skjuts.
  • Förfrågningar från e-handelsföretag förväntas öka.

 

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Colliers är ett av världens största företag inom fastighetsrådgivning med 522 kontor i 62 länder. I Sverige finns vi i Stockholm och Göteborg. 

Vi ökar lönsamheten för investerare, fastighetsägare och hyresgäster inom kommersiella fastigheter. Våra marknader är Kontor, Industri & Logistik, Handel samt Bostäder.

Presskontakt

Lovisa Edström

Lovisa Edström

Presskontakt Head of Marketing & Communications Marketing 070 323 27 96

Accelerating success.

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.
Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Workplace Advisory & Project Management, Tenant Representation & Enterprise Clients, Research samt Valuation.
Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning för hela fastighetsmarknaden. Tack vare våra 17 000 kollegor på Colliers världen över har vi dessutom ett stort kontaktnät och en unik inblick i marknaden, även på global nivå.

Colliers
Linnégatan 2
114 47 Stockholm
Sverige