Gå direkt till innehåll
Förväntade effekter av tumultet på den kinesiska aktiemarknaden

Pressmeddelande -

Förväntade effekter av tumultet på den kinesiska aktiemarknaden

Colliers International EMEA skriver i sin Marknadsrapport om vilka effekter man kan förvänta sig av tumultet på den kinesiska aktiemarknaden.

Den kinesiska aktiemarknadens "kollaps" är inte en del av en allmän krasch på världens aktiemarknader. Det är en priskorrigering som borde ha gjorts för länge sedan. Överreaktionen beror på en kombination av feltolkning av den kinesiska devalveringen och flockinstinkt.

Den senaste tidens turbulens på den kinesiska och asiatiska marknaden påverkar troligen EMEA-marknaden på både kort och lång sikt. Effekterna skiljer sig åt mellan olika länder och består av både positiva och negativa faktorer.

Det kan ske vissa kortsiktiga förändringar för direkt fastighetsinvestering, särskilt ökat kapitalflöde till kärnmarknaderna. Men det förefaller alltmer som om tumultet på den kinesiska aktiemarknaden förmodligen inte leder till varaktiga skador. Lägre räntesatser under längre tid blir troligen det huvudsakliga resultatet, så det finns möjlighet att behålla prissättningen också på marknader som ser ut att vara fullt prissatta.

I Colliers marknadsrapport framgår hur tumultet på den kinesiska aktiemarknaden påverkar ekonomin på världsmarknaden och i Europa, investeringar på fastighetsmarknaden och även hyresmarknaden. Det är Damian Harrington, Head of EMEA Research samt Dr. Walter Boettcher, Director of Research and Forecasting på Colliers International som skrivit marknadsrapporten.

Ämnen

Kategorier

Regioner


OM COLLIERS INTERNATIONAL

Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 16 300 anställda på 502 kontor i 67 länder. Med ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över levererar vi globala verksamhetslösningar, mäklarverksamhet, fastighets- och tillgångsförvaltning,  hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, realkreditfinansiering och insiktsfulla analyser.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den starka globala organisationen stöder Colliers International i Sverige, som är en privatägd fastighetsrådgivare med specialisering inom uthyrning, förvaltning, och försäljning av kommersiella fastigheter och lokaler. Med kontor i Stockholm och Göteborg samt ett starkt skandinaviskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning inom alla delar av den kommersiella fastighetsmarknaden.  

För de senaste nyheterna från Colliers International Sverige, besök colliers.se

Presskontakt

Lovisa Edström

Lovisa Edström

Presskontakt Head of Marketing & Communications Marketing 070 323 27 96

Accelerating success.

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda. Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.
Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Workplace Advisory & Project Management, Tenant Representation & Enterprise Clients, Research samt Valuation.
Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får professionell rådgivning för hela fastighetsmarknaden. Tack vare våra 17 000 kollegor på Colliers världen över har vi dessutom ett stort kontaktnät och en unik inblick i marknaden, även på global nivå.

Colliers
Linnégatan 2
114 47 Stockholm
Sverige